Meer Bewegen voor Ouderen

Voldoende bewegen houdt ons lichaam actief en draagt bij aan: krachtiger spieren, sterke botten, betere conditie, betere weerstand, snellere stofwisseling, vrolijk humeur. Ook worden daardoor vaak allerlei klachten voorkomen. Bewegen is bij uitstek geschikt om de botten van ons lichaam steviger te maken. Bij het ouder worden is dit van groot belang omdat door botontkalking mensen gevoeliger worden voor breuken. Vooral voor ouderen die klachten hebben door artrose, osteoporose of lage rugpijn is beweging heel goed.

Onder begeleiding van een gediplomeerde cursusleider is wekelijks gedurende een uur een groep mensen enthousiast en actief bezig met goede bewegingsoefeningen.

Er is allerlei materiaal aanwezig dat hierbij gebruikt kan worden. Veelal met eenvoudige oefeningen gewoon zittend op de stoel worden de spieren en gewrichten weer soepeler. Een ieder kan met zijn eigen mogelijkheden en in eigen tempo meedoen. Er is een gezellige en ontspannen sfeer. We beginnen altijd met een lekker kopje koffie, verzorgd door vrijwilligers. U bent van harte welkom.

De heer Gert Weyenberg uit Harderwijk geeft leiding aan deze activiteit. Hij is elke week aanwezig op de woensdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur.

Informatie: Eef van Roekel – de Ridder; telefoon (0577) 40 15 16
 

deze website is mede mogelijk gemaakt door: